Прва страна Местo Регистрација учесника Спонзори и донатори Друштвени програм Опште информације Линкови Контакти

Добро дошли на Петнаести конгрес физијатара Србије
са међународним учешћем
који се одржава од 21 до 24. маја 2015. године у Врњачкој Бањи

Поштоване колегинице и колеге,

Част нам је да Вам, у име Удружења за физикалну медицину и рехабилитацију Србије, пожелимо да учествујете на 15. Конгресу физијатара Србије са међународним учешћем, који ће се одржати у Врњачкој Бањи од 21 – 24. маја 2015. године.

Наши конгреси се одржавају сваке године, традиционално окупљају физијатре, реуматологе, ортопеде, педијатре, дечије хирурге, неурохирурге, кардиологе, неурологе и друге који се налазе у рехабилитационом тиму, са циљем да се изнесу и размене научна достигнућа, стручне новости, знања и искуства у циљу увећања нашег знања из области физикалне медицине и рехабилитације и унапређења здравља наших болесника.

Овогодишњи Конгрес, као и сви до сада,  је у организацији Удружења за физикалну медицину и рехабилитацију Србије. Сви радови који су прошли рецензију научног одбора, биће штампани као сажеци или у целини, зависно од тога како сте их послали, у часопису „Balneoclimatologia“.

На Конгресу ће бити презентовани радови у виду усмених саопштења и постер презентација. Такође ће бити организовано више пленарних предавања најеминентнијих предавача из Србије и земаља Европске Уније, као и већи број предавања по позиву која покривају тематске области физикалне медицине и рехабилитације овог Конгреса.

Ове године очекујемо да чујемо о новим документима усвојеним на састанцима ЕУПРМ и ИСПРМ који су за све у фази увођења, а биће ускоро и обавезујући као и о  улози специјалисте физикалне медицине и рехабилитације у процесу рехабилитације пацијената са тешком физичком онеспособљеношћу, и са комплексним посебним потребама који захтевају пажњу мултипрофесионалног тима вођеног специјалистом ФРМ.


Низ спонзорисаних предавања и симпозијума додатно ће проширити наше клиничко искуство и унапредити наше вештине у рехабилитацији болесних и повређених.

Досадашња позитивна искуства у организацији конгреса нам гарантују да ћете освежити своја знања, а и допунити најновијим сазнањима из различитих области рехабилитације.

Добро дошли на 15. Конгрес физијатара Србије.


Председник Организационог одбора
Проф др Милица Лазовић

Председник Научног одбора
Проф др Ивана Петронић Марковић

Информације

Научни део



УДРУЖЕЊЕ ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СРБИЈЕ