Prva strana Mesto Registracija učesnika Sponzori i donatori Društveni program Opšte informacije Linkovi Kontakti

OPŠTE INFORMACIJE

Broj stanovnika: 47.764
Grad Aranđelovac: 25.507
Površina: 37.590 hektara
Udaljenost od Beograda: 74 km
Udaljenost od Kragujevca: 55 km
Nadmorska visina: 250 m

Banke i premena novca
Nacionalna valuta je Dinar (RSD).
Radno vreme većine banaka je radnim danima od 9:00 do 16:00 sati i subotom od 9:00 do 14:00 sati. Nedeljom banke nisu otvorene.
U većini hotela, restorana i prodavnica možete koristiti kreditne karte  (VISA, Diners, Eurocard/Mastercard). Servisne usluge su obično uračunate, ali je napojnica dobrodošla.

Klima i vremenski uslovi
Aranđelovac ima umereno kontinentalnu klimu sa blagim prelazima iz jednog u drugo godišnje doba. Leta su umereno topla sa prosečnom temperaturom od 21.3 °C.

Pušenje
Od učesnika se očekuje da ne puše u prostorijama u kojima se odžava Kongres.

Struja
U Srbiji se koristi struja od 220 V AC 50 Hz. Utičnice su sa dva okrugla otvora.  Ako vaši uređaji troše struju niže voltaže potreban vam je adapter.

Telefonski brojevi nekih hitnih službi
Najvažniji telefoni u slučaju hitnih događaja su: 192 za policiju, 193 za vatrogasnu služnu, 194 za hitnu medicinsku pomoć. 

Razno/vize
Za ulazak u Srbiju, učesnicima iz nekih zemalja će biti potrebna viza. Savetujemo da stupite u kontakt sa ambasadom Srbije u vašoj zemlji radi ustanovljavanja tačno onog sto je potrebno. 16 Kongres fizijatara Srbije neće biti odgovoran ako je zahtev za vizu odbijen.
Službeni poziv se šalje na zahtev. Takvi pozivi i pisma ne predstavljaju obavezu Organizacionog odbora Kongresa u bilo kom pogledu (uključivši i finansijsku pomoć ili nadoknadu). Zvanično pozivno pismo se može zatražiti od Predsednika Organizacionog odbora Kongresa dr Milice Lazović (е-маil: lazovicmilica15@gmail.com) najmanje dva meseca unapred.

Osiguranje/obaveze
Preporučuje se da svi učesnici imaju individualna zdravstvena osiguranja.
Organizacioni odbor i Udruženje za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu Srbije kao organizator Kongresa ne snose odgovornost za nesreće, gubitke ili štete na privatnoj svojini registrovanih učesnika Kongresa.
 
Restorani
Aranđelovac nudi širok spektar mesta gde možete provesti svoje slobodno vreme kao što su restorani, barovi, kafeterije, noćni klubovi, prodavnice. Štaviše, Aranđelovac ima ukusnu domaću hranu koja je izuzetna zahvaljujući korišćenju domaćih proizvoda. Meniji su izuzetno kvalitetni, a predložena tradicionalna jela poznata su širom sveta.

 

Informacije

Naučni deo

Arhiva

UDRUŽENJE ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU SRBIJE