Прва страна Местo Регистрација учесника Спонзори и донатори Друштвени програм Опште информације Линкови Контакти
Постављен је прелиминарни програм Конгреса.

Полазак аутобуса (Филип Травел) 24.маја у 8х са Новог Београд, паркинг код Супер Вера прекопута "Бувљака" Цена карте 40е. Резервације Мондорама

УДРУЖЕЊЕ ЗА ФИЗИКАЛНУ И РЕХАБИЛИТАЦИОНУ МЕДИЦИНУ СРБИЈЕ
18. КОНГРЕС ФИЗИЈАТАРА СРБИЈЕ
са међународним учешћем

„Оптимизација функционисања и квалитета живота

 

ПРВО ОБАВЕШТЕЊЕ

24 – 27. мај 2018. године
Конгресни центар ”Хотел Мона”, Златибор   

Поштоване колегинице и колеге,

            Част нам је да Вас позовемо у име Удружења за физикалну и рехабилитациону медицину Србије, да учествујете у раду 18. Конгреса физијатара Србије са међународним учешћем, који се одржава на Златибору у Конгресном центру “Hotela Mona” од 24 – 27. маја 2018. године називом: “функционисања и квалитета живота”. Верујем да ћемо на Златибору који представља планину изузетне лепоте, пријатне климе, пространих пропланака, бујних пашњака, водом богатих планинских потока и благотворном ружом ветрова, са богатим културноисторијским наслеђем у околини (Дрвенград, Шарганска осмица, Андрић Град) имати све услове за успешан рад нашег скупа.
Златибор је планинска лепотица која је била одредиште доконих и богатих још од средине седамнаестог века, место привременог боравка оних који су, пре свега, трагали за здрављем, али и за благодетним миром златиборских падина на којима се очи одмарају, а тело пуни енергијом. Ипак, прави туризам се развио тек када је на Златибор дошла једна крунисана глава, краљ Србије Александар Обреновић,1893. године. Златибор је данас центар Конгресног туризма Србије и надам се да ћемо у прелепом амбијенту Хотела Мона и њиховом новом Конгресном центру имати све услове за радни део Конгреса.

Овогодишњи Конгрес се одржава у тренутку када су већ у току припреме за организацију Европског конгреса физикалне и рехабилитационе медицине у Београду 2020. године. То је велика потврда дугогодишњем раду и напорима који смо сви заједно уложили у афирмацију Физикалне и рехабилитационе медицине Србије. Удружење је редован члан ИСПРМ-а (Интернатионал Society оф ПРМ), члан ЕСПРМ-а (Еуропеан Society оф ПРМ), члан Борда Европске Уније за ФРМ и члан Медитеранског форума за ФРМ. 

Наши конгреси, који се одржавају сваке године, традиционално окупљају физијатре, реуматологе, ортопеде, педијатре, хирурге, неурохирурге, неурологе и друге чланове рехабилитационог тима, физио и радне терапеуте, медицинске сетре у рехабилитацији, дефектологе, логопеде, протетичаре и друге стручњацке различитог профила, са циљем да се изнесу и размене научна достигнућа, стручне новости, знања и искуства у циљу увећања нашег знања из области Физикалне медицине и рехабилитације и унапређења здравља наших болесника.

Целе радове или абстракте радова треба послати до 20. априла 2018. године по пропозицијама часописа Балнеоцлиматологиа. Сви радови који прођу рецензију научног одбора Конгреса и Уређивачког одбора часописа, биће припремљени за штампу у целини у часопису „Балнеоцлиматологиа“, који је од стране Министарства за просвету Републике Србије рангиран као часопис М51.
Предложено је 9 тема

  • ЕВАЛУАЦИЈА И ТРЕТМАН ПАЦИЈЕНАТА СА МИШИЋНО-СКЕЛЕТНИМ ПРОБЛЕМИМА,
  • АКТУЕЛНОСТИ У ДИЈАГНОСТИЦИ И ТЕРАПИЈИ У ДЕЧИЈОЈ ПОПУЛАЦИЈИ,
  • ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА: ОШТЕЋЕЊА И ФУНКЦИОНАЛНА ОГРАНИЧЕЊА,
  • ЗНАЧАЈ ФУНКЦИОНАЛНЕ ПРОЦЕНЕ У НЕУРОРЕХАБИЛИТАЦИЈИ,
  • ПРЕВЕНЦИЈА И ТРЕТМАН КОМЛИКАЦИЈА У ОРТОТИЦИ И ПРОТЕТИЦИ,
  • ПАДОВИ И ПОСЛЕДИЦЕ ПАДОВА У ГЕРИЈАТРИЈСКОЈ ПОПУЛАЦИЈИ,
  • НОВИ ТЕРАПИЈСКИ ЦИЉЕВИ И СТРАТЕГИЈЕ ЛЕЧЕЊА У РЕУМАТСКИМ БОЛЕСТИМА,
  • ИНТЕРАЦТИВЕ СЕССИОН: ЦОММОН NETWORK ОФ РЕХАБИЛИТАТИОН СЕРВИЦЕС ИН ТХЕ ЕУРОПЕАН ЦОУНТРИЕС И
  • СЛОБОДНЕ ТЕМЕ

Позитивна искуства у организацији Конгреса нам гарантују да ћете освежити своја знања а и допунити најновијим сазнањима из предложених тематских области Физикалне медицине и рехабилитације.
Очекујемо Вас на 18. Конгресу физијатара Србије!

Gotova slika1                                                       kongre5        
       Председник Организационог одбора                                  Председник Научног одбора
Проф. др Милица Лазовић                                             Проф. др Ивана Петронић-Марковић

Информације

Научни део

Архива

УДРУЖЕЊЕ ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СРБИЈЕ