Прва страна Местo Регистрација учесника Спонзори и донатори Друштвени програм Опште информације Линкови Контакти

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
Највећи град: Ужице
Административни центар: Чајетина
Удаљеност од Београда:  230 км
Надморска висина: 1.496 м (4.908 фт)

Банке и премена новца
Национална валута је Динар (РСД).
Радно време већине банака је радним данима од 9:00 до 16:00 сати и суботом од 9:00 до 13:00 сати. Недељом банке нису отворене.
У већини хотела, ресторана и продавница можете користити кредитне карте  (ВИСА, Динерс, Еуроцард/Мастерцард). Сервисне услуге су обично урачунате, али је напојница добродошла.

Клима и временски услови
Смештен на надморској висини од преко 1.000 метара, Златибор је климатско одмаралиште, које карактерише хладна алпска клима, чист ваздух, дуги период сунчаног времена током лета и зимски покривач снега. Најхладнији месец је јануар, са просечном температуром од око –2,5 °Ц, а најтоплији је август, са око 15 °Ц. Просечни број сунчаних сати годишње је око 2000. Највише падавина се излучује у мају и октобру, док је најсувљи месец март. Снег пада од октобра до маја и задржава се у просеку око сто дана, али се често догађа да падне и изван овог периода.

Пушење
Од учесника се очекује да не пуше у просторијама у којима се одржава Конгрес.

Струја
У Србији се користи струја од 220 V AC 50 Hz. Утичнице су са два округла отвора.  Ако ваши уређаји троше струју ниже волтаже потребан вам је адаптер.

Телефонски бројеви неких хитних служби
Најважнији телефони у случају хитних догађаја су: 192 за полицију, 193 за ватрогасну службу, 194 за хитну медицинску помоћ. 

Разно/визе
За улазак у Србију, учесницима из неких земаља ће бити потребна виза. Саветујемо да ступите у контакт са амбасадом Србије у својој земљи ради установљавања тачно оног сто је потребно. 18 Конгрес физијатара Србије неће бити одговоран ако је захтев за визу одбијен.
Службени позив се шаље на захтев. Такви позиви и писма не представљају обавезу Организационог одбора Конгреса у било ком погледу (укључивши и финансијску помоћ или надокнаду). Званично позивно писмо се може затражити од Председника Организационог одбора Конгреса др Милице Лазовић (е-маил: lazovicmilica15@gmail.com) најмање два месеца унапред.

Осигурање/обавезе
Препоручује се да сви учесници имају индивидуално здравствено осигурање.
Организациони одбор и Удружење за физикалну и рехабилитациону медицину Србије као организатор Конгреса не сносе одговорност за несреће, губитке или штете на приватној својини регистрованих учесника Конгреса.

Ресторани
Златибор нуди широк спектар места где можете провести своје слободно време као што су ресторани, барови, кафетерије, ноћни клубови, продавнице. Златибор има укусну домаћу храну која је изузетна захваљујући коришћењу домаћих производа. Менији су изузетно квалитетни, а предложена традиционална јела позната су широм света.

 

 

Информације

Научни део


Упитник о континуираној медицинској едукацији
За специјалисте и специјализанте физикалне медицине и рехабилитације, докторе медицине и чланове рехабилитационог тима.

Архива

УДРУЖЕЊЕ ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СРБИЈЕ