Прва страна Местo Регистрација учесника Спонзори и донатори Друштвени програм Опште информације Линкови Контакти

Добро дошли на Седамнаести конгрес физијатара Србије
са међународним учешћем – Копаоник 2017

Поштоване колегинице и колеге,

           Част нам је да Вам се, у име Удружења за физикалну и рехабилитациону медицину Србије, захвалимо на прихватању позива да учествујете на 17. Конгресу физијатара Србије са међународним учешћем, који се одржава на Копаонику у Конгресном центру “Хотела Гранд” од 18 – 21. маја 2017. годинепод називом: “ДИЈАГНОСТИЧКА И ТЕРАПИЈСКА УЛОГА ИНСТРУМЕНТАЛНОГ ПРИСТУПА У МЕДИЦИНСКОЈ РЕХАБИЛИТАЦИЈИ”.

Копаоник се налази између река Ибра и Ситнице на западу, Лаба на југоистоку, Јошанице и Козничке реке на северу док је источна страна омеђена долином реке Расине и Топлице. У региону планине су познате Врњачка, Матарушка и Сијаринска Бања. У подножју налази се Јошаничка Бања (термални извор, 78°Ц), Луковска Бања (36-56°Ц) и Куршумлијска Бања (38-57°Ц). На Копаонику постоје и минерални извори као и извор нискорадиоактивне воде Крчмар на висини од 1700 м и Марине воде на висини од 1950 м. Верујем да ћемо у пријатном амбијенту Националног парка Копаоник,имати све услове за успешан рад нашег скупа.

Овогодишњи Конгрес се одржава у тренутку када смо кренули са припремама за организацију Европског конгреса у Београду 2020. године. То је велика потврда дугогодишњем раду и напорима који смо сви заједно уложили у афирмацију Физикалне и рехабилитационе медицине Србије. Удружење је редован члан ISPRM-a (International Society of PRM), члан ESPRM-a (European Society of PRM), члан Борда Европске Уније за ФРМ и члан Медитеранског форума за ФРМ.

Развој ФРМ је довео до унапређења истраживачког рада, увођења иновативних програма у рехабилитацију, развоја асистивне технологије која се креће од обичних помагала до роботике и софистицираних електронских система за стимулацију, комуникацију, контролу околине и повећање мобилности.

Наши конгреси, који се одржавају сваке године, традиционално окупљају физијатре и све чланове рехабилитационог тима, са циљем да се изнесу и размене научна достигнућа, стручне новости, знања и искуства у циљу увећања нашег знања из области ФМР и унапређења здравља наших болесника.

Сви радови који су прошли рецензију научног одбора Конгреса и Уређивачког одбора часописа, припремљени су за штампу у целини у часопису „Балнеоцлиматологиа“. Обрађено је 8 тема: Алгоритми у рехабилитацији деце; Физикални агенси–новине; Третман бола у неурорехабилитацији; Балнеоклимато-логија и малигне болести; Функционална евалуација особа са ампутацијама екстремитета; Неуропсихијатријски поремећаји у рехабилитацији - значај, изазови, решења; Рехабилитација пацијената са серонегативним спондилоартропатијама; Новине у рехабилитацији.

Низ спонзорисаних предавања и симпозијума додатно ће проширити наше клиничко искуство и унапредити наше вештине у рехабилитацији болесних и повређених.

Досадашња позитивна искуства у организацији конгреса нам гарантују да ћете освежити своја знања а и допунити најновијим сазнањима из различитих области рехабилитације. Такође смо сигурни да ћете уживати у дружењима са колегама из земље и иностранства.

Добро дошли на 17. Конгрес физијатара Србије!


Gotova slika1                                                     kongre5

Председник Организационог одбора                           Председник Научног одбора
Проф. др Милица Лазовић                                           Проф. др Ивана Петронић-Марковић




Информације

Научни део

Архива

УДРУЖЕЊЕ ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СРБИЈЕ