Прва страна Местo Регистрација учесника Спонзори и донатори Друштвени програм Опште информације Линкови Контакти

ОПШТЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
Највећи град: Брус
Удаљеност од Београда:  277 км
Надморска висина: 2.017 м (6,617 фт)

Банке и премена новца 
Национална валута је Динар (РСД). 
Радно време већине банака је радним данима од 9:00 до 16:00 сати и суботом од 9:00 до 14:00 сати. Недељом банке нису отворене. 
У већини хотела, ресторана и продавница можете користити кредитне карте  (VISA, Diners, Eurocard/Mastercard). Сервисне услуге су обично урачунате, али је напојница добродошла. 

Клима и временски услови 
Прилижно 200 сунчаних дана годишње, Копаоник може да припише специфичној клими, субалпског типа. Зимске темпаратуре нису много ниске, као последица њеног јужног положаја, заравњености у горњем делу и широке отворености терена, што све спречава гомилање хладног ваздуха и облака, а олакшава проветравање. Поштеђен дуготрајне облачности Равни Копаоник је зими дуже изложен сунцу, док се током летњег периода незнатне количине падавина излију у краткотрајним пљусковима иза којих настаје лепо време.

Пушење 
Од учесника се очекује да не пуше у просторијама у којима се одржава Конгрес. 

Струја 
У Србији се користи струја од 220 V AC 50 Hz. Утичнице су са два округла отвора.  Ако ваши уређаји троше струју ниже волтаже потребан вам је адаптер. 

Телефонски бројеви неких хитних служби 
Најважнији телефони у случају хитних догађаја су: 192 за полицију, 193 за ватрогасну служну, 194 за хитну медицинску помоћ.  

Разно/визе 
За улазак у Србију, учесницима из неких земаља ће бити потребна виза. Саветујемо да ступите у контакт са амбасадом Србије у вашој земљи ради установљавања тачно оног сто је потребно. 17 Конгрес физијатара Србије неће бити одговоран ако је захтев за визу одбијен. 
Службени позив се шаље на захтев. Такви позиви и писма не представљају обавезу Организационог одбора Конгреса у било ком погледу (укључивши и финансијску помоћ или надокнаду). Званично позивно писмо се може затражити од Председника Организационог одбора Конгреса др Милице Лазовић (е-маил: lazovicmilica15@gmail.com) најмање два месеца унапред.

Осигурање/обавезе
Препоручује се да сви учесници имају индивидуална здравствена осигурања. 
Организациони одбор и Удружење за физикалну и рехабилитациону медицину Србије као организатор Конгреса не сносе одговорност за несреће, губитке или штете на приватној својини регистрованих учесника Конгреса.

Ресторани 

Копаоник нуди широк спектар места где можете провести своје слободно време као што су ресторани, барови, кафетерије, ноћни клубови, продавнице. Штавише, Копаоник има укусну домаћу храну која је изузетна захваљујући коришћењу домаћих производа. Менији су изузетно квалитетни, а предложена традиционална јела позната су широм света.

 

Информације

Научни део

Архива

УДРУЖЕЊЕ ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈУ СРБИЈЕ