Prva strana Mesto Registracija učesnika Sponzori i donatori Društveni program Opšte informacije Linkovi Kontakti

OPŠTE INFORMACIJE
Najveći grad: Užice
Administrativni centar: Čajetina
Udaljenost od Beograda:  230 km
Nadmorska visina: 1.496 m (4.908 ft)

Banke i premena novca
Nacionalna valuta je Dinar (RSD).
Radno vreme većine banaka je radnim danima od 9:00 do 16:00 sati i subotom od 9:00 do 13:00 sati. Nedeljom banke nisu otvorene.
U većini hotela, restorana i prodavnica možete koristiti kreditne karte  (VISA, Diners, Eurocard/Mastercard). Servisne usluge su obično uračunate, ali je napojnica dobrodošla.

Klima i vremenski uslovi
Smešten na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara, Zlatibor je klimatsko odmaralište, koje karakteriše hladna alpska klima, čist vazduh, dugi period sunčanog vremena tokom leta i zimski pokrivač snega. Najhladniji mesec je januar, sa prosečnom temperaturom od oko –2,5 °C, a najtopliji je avgust, sa oko 15 °C. Prosečni broj sunčanih sati godišnje je oko 2000. Najviše padavina se izlučuje u maju i oktobru, dok je najsuvlji mesec mart. Sneg pada od oktobra do maja i zadržava se u proseku oko sto dana, ali se često događa da padne i izvan ovog perioda.

Pušenje
Od učesnika se očekuje da ne puše u prostorijama u kojima se održava Kongres.

Struja
U Srbiji se koristi struja od 220 V AC 50 Hz. Utičnice su sa dva okrugla otvora.  Ako vaši uređaji troše struju niže voltaže potreban vam je adapter.

Telefonski brojevi nekih hitnih službi
Najvažniji telefoni u slučaju hitnih događaja su: 192 za policiju, 193 za vatrogasnu službu, 194 za hitnu medicinsku pomoć. 

Razno/vize
Za ulazak u Srbiju, učesnicima iz nekih zemalja će biti potrebna viza. Savetujemo da stupite u kontakt sa ambasadom Srbije u svojoj zemlji radi ustanovljavanja tačno onog sto je potrebno. 18 Kongres fizijatara Srbije neće biti odgovoran ako je zahtev za vizu odbijen.
Službeni poziv se šalje na zahtev. Takvi pozivi i pisma ne predstavljaju obavezu Organizacionog odbora Kongresa u bilo kom pogledu (uključivši i finansijsku pomoć ili nadoknadu). Zvanično pozivno pismo se može zatražiti od Predsednika Organizacionog odbora Kongresa dr Milice Lazović (e-mail: lazovicmilica15@gmail.com) najmanje dva meseca unapred.

Osiguranje/obaveze
Preporučuje se da svi učesnici imaju individualno zdravstveno osiguranje.
Organizacioni odbor i Udruženje za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu Srbije kao organizator Kongresa ne snose odgovornost za nesreće, gubitke ili štete na privatnoj svojini registrovanih učesnika Kongresa.

Restorani
Zlatibor nudi širok spektar mesta gde možete provesti svoje slobodno vreme kao što su restorani, barovi, kafeterije, noćni klubovi, prodavnice. Zlatibor ima ukusnu domaću hranu koja je izuzetna zahvaljujući korišćenju domaćih proizvoda. Meniji su izuzetno kvalitetni, a predložena tradicionalna je

 

Informacije

Naučni deo


Upitnik o kontinuiranoj medicinskoj edukaciji
Za specijaliste i specijalizante fizikalne medicine i rehabilitacije, doktore medicine i članove rehabilitacionog tima

Arhiva

UDRUŽENJE ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU SRBIJE